Komadić Sunca

life, beauty, travel, cooking

IdeJologija 35-og rođendana

4 Comments


U svakom bih se momentu zaklela da me moja maštaonica i ideJologija nikada, ali baš nikada neće napustiti. A ni ja njih! Lepo nam je zajedno pa nam se ne da razdvajati… A i što bi, kad posle svake ispunjene misije ostajemo dugo dugooooo nasmejani, srećni, veseli, radi da delimo sve to dalje…

Ovog puta je ideja došla kao splet raznih okolnosti i želje da ovaj, 35 – i po redu rođendan, ostane upamćen! I to baš! E što bi rekli – podvukla sam crtu, pogledala u nazad i shvatila da i nije tako loše za 35 godina… Nije baš da sam ih sve protraćila… Samo nekoliko. 🙂 I onda sam onako opušteno pomislila: “Ma čekaj, pa najbolje tek dolazi!” I eto ideje za 35-i rođendan! Glavni motiv:”The best is yet to come!”

Ne, nije to bila žurka sa stotinu prijatelja, nije bilo ni slatkog stola koji obožavam da dekorišem, bilo je to fotografisanje za pamćenje!!! Tako ću najbolje uhvatiti ovaj trenutak, tako ću se najlakše setiti sadašnjih dešavanja, osećaja, razmišljanja, kada za 10 godina zavirim u album. Pozvala sam fotografa Nenada, sve mu objasnila i zakazala snimanje u studiju.

OK, ideja je vodilja. A kako je realizovati? Fotografisanje u studiju se mora osmisliti jer nije isto fotografisati se na proslavi rođendana ili negde u prirodi gde dodatna motivacija za odličan ambijent i temu nije ni potrebna. Evo gde na scenu stupa sva moja mašta. Na fotografisanje želim da povedem porodicu, da se zabavimo, onako opušteno, da se smejemo i zezamo kao i svakog drugogo dana, želim da kao i na svakoj proslavi imam balone, jer mi bez njih nekako nije dovoljno veselo. Odlučila sam da baloni budu u kombinaciji crno-bela-zlatna boja, jer su dovoljno neutralni da se uklapaju u bilo kakvu pozadinu, a pritom mi se jako dopada ta kombinacija i kako zlatna razbija monotoniju i klasiku crno-bele varijante. Htela sam da na njima stoji kao natpis glavni moto mog rođendana pa je to bila idealna prilika da zasijaju zlatna slova. Hoću naravno i da duvamo svećice, što znači da moram da imam i tortu ili kolače.  Posebno mi se dopada kada vidim na fotografijama dodatke u vidu brkova, šešira, velikih usana…I to sam nabavila, samo što su se kod mene brkovi naravno posle morali jesti, i usne i leptir mašna. Kako? Napravljeni su kao medenjaci na štapiću. I zapravo su bili jako ukusni, sa aromom narandže. Imala sam i baner koji bi trebalo da stoji okačen na zid ili na slatki sto, ali ću ovog puta umesto toga  njime da mašem 🙂 I gle čuda, htela sam da nam se garderoba slaže, i gle čuda svi imamo farmerice u ormaru, i to stare, i svi imamo teksas košulje, i to nove. 🙂 Rešeno – svi nosimo džins!

m_PAN_7733

PicMonkey Collage 1

m_PAN_7727

m_PAN_7744

A fotografisanje – sat vremena zabave! I više od onoga što sam očekivala! Svi raspoloženi da ovu moju jednu godinu više zapamtimo po lepom. Smenjivali smo se ispred sive pozadine, smejali se, upadali jedni drugima u kadar, vijali se po prostoriji i bežali od reflektora, smejali se koliko smo nespretni, animirali mog dvogodišnjaka da se uz igru i pesmice napravi i poneka fotografija…U jednom momentu sam potpuno zaboravila da smo na fotografisanju… Svi moji rekviziti i ideje su se pokazali kao odlični!

m__MG_1719

m__MG_1725

m__MG_1752

m__MG_1717

Evo gledam slike i sećam se svakog momenta u studiju. Vremenom ću to zaboraviti, ali ću se svaki put kad ih pogledam setiti kako sam srećna i radosna bila sa 35! Dobre razloge za to imam!

I kao što rekoh: The best is yet to come!

Spremna sam! Čekaaaam! 🙂

Photo: Creative Print studio

Make up: Milica Zorić

Kolačići na štapiću: Sisters cupcakes

Baloni: Baloni Novi Sad

Baner: Tanjina kreativna radionica

Advertisements

4 thoughts on “IdeJologija 35-og rođendana

  1. Kako si lepa!!! Srećno u svim ostalim godinicama 🙂

  2. Divna ti je ideja! Tako i treba, da stalno činimo nešto za sebe, nešto što nam znači. I ono NAJBOLJE TEK DOLAZI- tako i ja mislim i živim. Sve najbolje, kreativko prostora i života!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s