Komadić Sunca

life, beauty, travel, cooking

Igraj, igraj, igraj!

1 Comment


Obradovala sam se mejlu koji sam dobila od moje blogodrugarice Jelene Kovinčić, čiji blog možete da pronađete na http://blagomogzivota.wordpress.com/. Ne zato što sam ljubitelj nagrada i igrica, u ovom slučaju Liebster, nego zbog toga što sam uvidela da ovo moje pisanije ipak ostavlja nekog traga, da sve što u životu radimo ima svrhu i nije bez cilja, da na ovaj način upoznajem ljude, ali i oni mene, da kroz reči i slike otvaram vrata svog sveta i šaljem dobrodošlicu svim putnicima namernicima 🙂

Jelena je postavila nekoliko pitanja pa evo i mojih odgovora:

1. Zašto pišeš blog?

Kako je kod mene sve naopako i nekim čudnim redom, tako sam i ideju o pisanju bloga realizovala u momentu kada imam najviše obaveza u životu i najmanje vremena za to. Imam porodicu i petnaestomesečnog sina koji zahtevaju 24-časovno angažovanje, radim zahtevan posao koji oduzima 9-10 sati dnevno, a o ostalim aktivnostima i obavezama neću ni da govorim. I baš u sred svog tog haosa, počela sam da blogujem! Kada blogujem? Konstantno, jer su razne situacije tema za pisanje posta, jer su susreti i svakodnevne ideje inspiracija za pisanje…Kada pišem? Uglavnom kasno uveče ili noću, jer nemam kad. Pitaš se onda: pa zašto bloguješ kad nemaš kad? Zato što je meni kao ćerki, sestri, tetki, mami, supruzi, prijateljici, unuci, zaposlenoj, itd… trebalo malo prostora da ostanem svoja, da ne budem ničija nego samo svoja! To mi je omogućio moj blog. Tu sam samo Ilijana, i ničija i svačija. Tu se vidi kako dišem, tu se čita kako pišem. To sam ja. Zato mi je bio potreban blog. Ko hoće uzme, ko neće ne mora. To je to.

2. Koja osoba je najviše uticala na formiranje tvoje ličnosti?

Moja majka. Hrabra kao lavica, snažna kao stena, nežna kao vila, sva od ljubavi, od strepnje sazdana. Promišlja, ponekad i umišlja 🙂 Pomera planine. Zna da voli, zna da ljubi, zna da kuva. Dovoljno srećna da sreću deli. Pravedna, odlučna.  Mnogo toga sam preuzela u ponašanju i razmišljanju upravo od nje.

3. Odakle si?

Živim u Novom Sadu.

4. Kada si zadnji put vozila bicikl?

Odlično pitanje!!! Ne sećam se. Otkad živim u NS, a to je baš dugooooooo, ne vozim bajs 😦 Ali zato sina već čeka njegov, tako da ću morati i ja da se opremim da mogu da ga pratim. I baš se radujem tome unapred 🙂

5. Koje je tvoje omiljeno slatko jelo?

Teško, teško pitanje 🙂 Svaki dan, ali svaki dan pojedem ogromne količine slatkiša. Kupovni ili home made, nebitno! Bitno je da su ogromne količine. Čokolada, keksi, puding, torte, kolači….Ma sve od čokolade mi je omiljeno!

6. Kada si se zadnji put napila?

Klinka, srednja škola 🙂

7. Šta je najlepše što ti se desilo prošlog dana?

Ručak sa mamom i sinom, osmesi i opušten neradan dan. Mamini medenjaci i “raspuknuti” keksi od čokolade. Baš sam uživala.

8. Omiljeni sport?

Volim sport, ali nijedan posebno. Ali zato navijam uvek kada gledam utakmicu! Nebitno mi je da li su “naši” ili “njihovi”! 🙂 Ali volim kad  pobede “moji”! :):)

9. More ili planina?

More!

10. Najviše verujem u…

Snagu uma i sve što pomoću njega može da se sprovede, jasno definisane emocije kroz reči i dela, u lepo vaspitanje tako retko danas.

11. Ni po koju cenu ne bih…

Ni po koju cenu ne bih skinula osmeh sa lica! 🙂 🙂 🙂

Jelena, uživala sam učestvujući u igrici!

Advertisements

One thought on “Igraj, igraj, igraj!

  1. Kako jedna obična, naizgled dosadna, potpuno besplatna i nekomercijalna, staromodna i na sam pomen glupa stvar – kao što je Liebster igra – može biti SUPER! Hvala ti što si izdvojila vreme 🙂 Nadam se da si uživala pisajući o sebi, isto koliko i ja upoznavajući te na ovaj način. I sve mi se više sviđaš 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s